lauantai 26. joulukuuta 2015

Joululahjoja, osa 2: metsosukat

Metsokuvion bongasin jo joskus kesällä Facebookin Voihan villasukka! -ryhmästä, ja miehen kanssa tuumattiin että siinä olisi sopivat sukat miehen isälle joululahjaksi. 

Näistä tulikin tosi pitkä projekti, sillä aloitin nämä syyskuun puolivälin tienoilla, kaksi sukkaa kerralla -tekniikalla. Valmistuminen venähti joulukuun alkuun, sillä sukat unohtuivat välillä melkein puoleksitoista kuukaudeksi puikoille. Olin jättänyt työn kesken keskelle kantapäätä, ja siitähän ei ollut yhtään hauska jatkaa toisella kerralla, kun joutui tutkimaan niin tarkasti että missäs kohtaa ohjetta sitä nyt oikein mentiinkään. Mutta kun taas sai työn alulleen, niin loppu valmistuikin nopeasti.

En kyllä ole oikein tyytyväinen näihin, ja ilman miehen vakuutteluja nämä olisivat kyllä jääneet kokonaan antamatta lahjaksi. Mielestäni myös tuohon kuvion alapuolelle olisi pitänyt tulla resori, ja tuon metson taustan olisin tehnyt ennemmin harmaalla, jotta mustat langanjuoksut eivät näkyisi niin huomiotaherättävästi valkoisen langan takaa. No, tiedänpähän sitten ensi kerralla paremmin.


Ohje: Varpaista kantapäähän Toe-Up Socks With a Difference / Wendy D. Johnson + Metson kuva Voihan villasukka! -facebook-ryhmä + loput omasta päästä
Lanka: Novita Nalle Taika, sävy 838, 100 grammaa + Novita Nalle valkoinen, 21 grammaa + Novita Nalle musta, 13 grammaa
Puikot: 3mm, kuvion kohdalla 3,25mm nurja puoli ulospäin käännettynä.

Tämä työ toi taas lankavaston koon lähemmäs viime vuodenvaihteen takaista grammamäärää, eli nyt varasto näyttää plussaa enää 160 grammaa (yhteensä 11233 grammaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti