perjantai 17. lokakuuta 2014

Pitsibaskeri

 Lasten aivoituksistahan ei ikinä tiedä, että mistä ne tulee, mutta tämä pisti kuitenkin vähän miettimään...

Kävelin tuossa yksi aamu koiran kanssa, päässäni kettupipo ja samanvärinen iloisensininen takki, ja huomasin naapurin rouvan lapsineen risteävällä tiellä. He pysähtyivät suojatien eteen, ja äiti sanoi n. 2,5-vuotiaalle lapselleen, että "Katsopas tuleeko autoa, saako mennä suojatien yli?". Tähän lapsi tokaisi, että "Ei tule autoa, lapsi tulee". Eikä ketään muuta näköpiirissä kuin minä ja koira... Tuumasin, että nyt voisi olla hyvä hetki siirtyä vähän aikuismaisempiin päähineisiin.

Tämän pitsibaskerin ohje on Novitan Talvi 2008 -lehdestä. Pitkästä aikaa tuli käytettyä ihan ohjeen mukaista lankaakin tässä (eli Novita Rose Mohair).Yleensä jos teen valmiin mallin mukaan, meinaa päähineistä tulla turhan pieniä. Tästä sitten tulikin yllättäen ehkä jopa liian iso, saa nähdä kuinka paljon tätä loppuviimeksi tulee käytettyä. 

Ohje: Novita Talvi 2008 / 69. Naisen neulottu pitsibaskeri
Lanka: Novita Rose Mohair, turkoosi 33 gramma.
Puikot: Joustinneuleessa koon 4 sukkapuikot, muuten koko 5. 


Sitten vielä sovituskuva (vähemmän) innokkaan mallin kanssa: 


2 kommenttia:

 1. Kaunis tuo baskeri. Mullakin olis tuota rose mohairia (kirppikseltä sekin) ja tuossahan voisi olla sopiva hommeli. Pidä vaan rohkeasti sitä kettupipoa ja takkiasi edelleenkin. Kannattaa pukeutua justiin niinkuin itse haluaa. Kyllä ehtii myöhemmin vielä ihan vanhaltakin näyttää :) Tv. Metsäntyttö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyllä kaunis malli, ja mukava tehdäkin (reikäistä pitsiä on hauska neuloa minusta).

   Juu, en toki pelkästään tuosta lapsen sanomasta tätä ajatusta saanut, vaan olen muutenkin sitä mieltä että tuo kyseinen takki on ehkä ennemmin teineille tarkoitettu kuin aikuisille... Se meni pesussa aika kulahtaneeksi, joten olenkin ajatellut, että vedän sen palasiksi ja teen saamillani kaavoilla sitten vastaavan takin vähän maanläheisimmissä väreissä. Malli on kuitenkin tosi kiva. Sitten tulee taas mieluummin pidetttyä vaikka mitä luppakorvamyssyä, kun takki ei hypi silmille. ;)

   Poista