perjantai 15. elokuuta 2014

Tiskirätti

Minun on jo pidemmän aikaa ollut tarkoitus neuloa tiskirätti, mutta tiskirätin tuntu märkänä epäilytti. Minusta mikään ei tunnu niin inhottavalta, kuin märkä villa(sekoite)lanka, ja epäilin että tuntuuko bambulankakaan loppuviimeksi niin erilaiselta. Sain kuitenkin pari viikkoa sitten tuliaiseksi itsetehdyn tiskirätin, ja pääsin siinä viimein kokeilemaan että miltä tuo oikein tuntuu kosteana. Eikä se sitten tuntunutkaan ollenkaan yhtä inhottavalta, kuin märät villalangat!

Jotain jännää tähänkin piti saada tehtyä, ja sopiva malli löytyi - ylläripylläri - Ravelrystä. Tuossa kuvassa on siis Adipose, sama kaveri kuin aiemmin tekemässäni pehmolelussaIkävä kyllä tuossa ohjeessa olikin sitten virheitä, yhden huomasin mutta paria muuta en. Oli helppo huomata, kun ohjeessa menivät oikeat ja nurjat silmukat väärin päin, mutta kuvion alareunaan en huomannut lisätä (paria) ylimääräistä sileän neuleen kerrosta, ja tuo itse reunuskin on ylhäältä leveämpi kuin alhaalta. Onhan se eri levyinen  myös sivussa verrattuna ylä- ja alareunaan, mutta se ei mielestäni ole niin huomattava asia. 

No, toisaalta, tämähän on vain tiskirätti. ☺

Ai niin, tuosta langasta vielä. Käytin tähän Anchorin Style Bamboolo -lankaa, ja kylläpä olikin ärsyttävä! Langassa on 18 säiettä, jotka eivät meinanneet pysyä kimpussa sitten millään. Onneksi sitä ei jäänyt jäljelle enää kuin vajaa 20 grammaa. ;)

Lanka: Anchor Style Bamboolo, väri 342, 32 grammaa
Puikot: 4mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti