keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kesäinen kellohame

En ole vähään aikaan saanut mitään valmiiksi, joten laitan vähän vanhemman jutun tänne tähän väliin. 

Tämä mekko valmistui vuosi sitten ystäväpariskunnan häitä varten. Yritin kyllä ensin etsiä kaupoista valmista mekkoa, mutta jotenkin tuntui, että juhlavuudeltaan mekot hyppäsivät viime vuonna trikoomekoista suoraan iltapukuihin. No, tietty olin käynyt juuri väärissä liikkeissä, mutta eipä haittaa kun tästä omatekemästä tuli näin kiva. 

Kävelin kangaskauppaan kaavojen kanssa, ja pyysin myyjää auttamaan kankaan valinnassa ja katsomaan kaavasta itse, kuinka paljon sitä tarvitaan, kun itse en osannut vielä siinä vaiheessa. Heti löytyikin kiva kukkakuosinen kangas. Kotona sitten huomasin, että myyjä oli myynyt mulle tätä liian vähän (oli olettanut, että tämä oli 140 cm leveää, mutta tämä olikin kapeampaa), joten kangasta oli strategiset 45 senttimetriä liian vähän. Tietysti sitten, kun menin sitä ostamaan lisää, en selvinnyt pelkän tuon määrän ostamisella vaan piti ostaa tuplamäärä. Sain huimat 10 prosenttia alennusta, mikä kyllä ei näin jälkeenpäin ajatellen ollut ollenkaan tarpeeksi, kun kerran myyjähän siinä oli mokannut. No, myöhäistä se nyt enää on valittaa...


Tämän tekemisessä taisi mennä viikko rauhalliseen tahtiin tehden. Muuten olen tähän oikeinkin tyytyväinen, paitsi tuo kaula-aukon V:n pohja on aika muhkurainen ja sisävara näkyy vähän ulospäin. Onneksi sen saa kuitenkin peitettyä vaikka bolerolla, ja onhan tuo sisävara sentään samaa kangasta joten ei se nyt niin paljon näy.
Kuukausi mekon tekemisen jälkeen törmäsin muuten Halosella yllättävän tuttuun näkyyn:


Hieman nauratti, että nyt ainakaan kukaan ei usko tuota mekkoa itse tehdyksi. ;) Tuossa Halosen mekossa tosin oli selkä avonaisempi ja kaula-aukko korkealla, eli juuri toisin päin kuin tuossa omassa tekeleessäni. Ja vaikka kangas olikin saman näköistä, niin siinä oli vihertävämpi ja kiiltävämpi pinta, vaikka se nyt ei tietenkään tuossa kehnossa kännykkäkuvassa näy. 

Ai niin, kaavana käytin Burda Stylen nuorisokaavaa 7556B. 

2 kommenttia:

  1. Ihana mekko! Niin kangas kuin mekon malli myös. Hauskasti keksitty tuo blogin nimi. Sopisi minullekin tuo nimi. Yleensä tekeleistäni ei tule ihan sitä mitä ajattelin, mutta saattaa kuitenkin olla ihan kelvollisia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo kangas taitaa mennä heittämällä omiinkin suosikkeihin, en varsinaisesti ole "kukkakuvioihmisiä" mutta tämä iski ja kovasti.

      Poista