torstai 22. toukokuuta 2014

Sukat kärjestä aloittaen

Näitä kärjestä aloitettavia sukkia aloittaessani vähän jännitti, että pääsenkö näissä ikinä loppuun asti, mutta sukathan ovat näköjään lähes helpommat tehdä kärjestä alkaen! Tai ainakin mukavammat, kun ei tarvitse langan riittämistä pahemmin jännitellä.

Mukavan ja helposti ymmärrettävän ohjeen näihin löysin Ullaneuleen sivuilta, varren pitsineuleeseen taas hain inspiraatiota Olga-sukista

Lankana näissä sukissa on Novita Nalle Kukkaketo / Kesäkimppu, ja sitä meni n. 50 grammaa. Puikkoina koon 3 bambupuikot. 


Olen nyt viime aikoina ihastunut noihin bambupuikkoihin, kun ensin sain muutamat sellaiset käsiini Suuren Käsityölehden tilaajalahjan myötä. Sukkapuikoista siinä tuli mukana vain kolmoset, joten päätin vähän laajentaa puikkovarastoa. Ebaystä löytyikin mukava puikkopaketti, reilulla 7 eurolla matkaan lähti 15 erikokoista viiden puikon settiä (koot 2 millistä 10 milliin). Eri asia tietysti on, että kuinka laadukkaita nämä ovat, mutta eiköhän näilläkin hetken pärjää! ;)


2 kommenttia:

 1. Bambupuikot on mukavat, kunhan ne on sileät. Mäkin oon jonain tilaajalahjana niitä saanut, ja yks oli sellainen mistä lähti tikkuja, joten eihän siinä lanka kulje. Tietty vois hioa sitä, niin eiköhän se sit taas ois hyvä.
  Kiva kuulla, ettei tommosten sukkien tekeminen sen vaikeampaa ole. Mulla on kunnon lampaanvillalankaa kaksi kerää ja oon aatellut, että teen niistä vähän pidemmät sukat, joten tommosella ohjeella ei tosiaan tartte miettiä sitä miten lanka riittää, vaan voi lopettaa milloin vaan. Jos tässä joskus saisi aikaseksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuohan on harmi kun tikkuja lähtee. :( Mutta onneksi näitä tosiaan voi hioa paremmiksi. Mäkin taidan ruveta hiontahommiin, pikaisesti tuossa kokeilin yhtä noista uusista ohuemmista puikkoseteistä, ja niissä oli parissa tosi terävä toinen pää, meinaa helposti mennä puikko silmukan sijaan itse langasta läpi. Tai sitten voisi vaan yrittää muistaa neuloa sillä toisella päällä... :P

   Ja kokeile ihmeessä tätä tekniikkaa, näin päin on tosi virkistävä tehdä sukkia kun on niin tottunut siihen iänikuiseen varresta aloittamiseen. Tuosta lampaanvillalangasta tuleekin varmasti tosi ihanat sukat. :)

   Poista