maanantai 21. huhtikuuta 2014

Puutarhan päivitystä

...tällä kertaa on muuten ihan oikeasti hieno juttu eikä vain melkein. Tosin se selittynee sillä, että mies teki vaativimman työn. ;)

Laitettiin viime vuonna takapihalle pieni vihannesmaa, joka ei sitten ollutkaan ihan loppuun asti ajateltu: viereiset puskat varastivat vihannesmaan ravinteet eikä myöskään älytty kaivaa maasta tarpeeksi syvää. 

Nyt pääsiäisenä sitten päätettiinkin nikkaroida vihanneslaatikko. Laatikon mitoiksi tuli 2,5m x 0,8m x 0,2m (leveys x syvyys x korkeus), ja "kuoppa" jatkuu vielä kolmisenkymmentä senttiä laatikon alareunasta. Niitattiin vielä katekangasta (vai kaarnakangastako se nyt oli?) laatikon reunoista pussiksi, niin ehkä ne ravinteetkin pysyisivät tallessa.

Materiaalina käytettiin mäntyliimalevyä ja se käsiteltiin aikanaan terassikalusteita varten ostetulla puunsuoja-aineella. Tuosta suoja-aineesta tulikin ihan kiva punertava sävy.

Tänään sitten pääsee istutushommiin, jee! :)2 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäkönen laatikko! :) Mun mielestä noi laatikot on tosi näppäriä, meillä on yks semmonen vähän pienempi.. Tosin se alkaa olla jo aikansa eläny, täytys väkerrellä kanssa uus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tuosta tuli kyllä tosi kiva, vähän sitä vielä suunnittelin että jos sitä olisi maalannut jotenkin erikoisemmaksi, mutta ehkä tuollainen "peruslook" on kuitenkin parempi.

      Poista