maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kierrätystunika

Meillä on monta vuotta vienyt turhaa säilytystilaa iso valikoima kapeita petivaatteita, joten päätin ottaa osan niistä käsityökäyttöön. Ensimmäiseksi "tuhosin" sinisen lakanan ja tein siitä tunikan. 

Kaavana käytin trikoomekon kaavaa Suuri Käsityö -lehdestä 8/2009. Sen verran tein tämän erilailla, että jätin kuminauhan pois hihansuista ja sen sijaan laitoin sitä helmaan, ja helmakin lyheni roimasti. Pitkähelmaisena tämä kun näytti...no, päälle puetulta lakanasäkiltä.

Hihoja en ollut ennen tehnyt mihinkään ompelukseen, ja ihan putkeen tämä ensimmäinen kerta ei mennytkään. Menin ensin ompelemaan hihojen sivusaumat, ja sitten totesinkin että en minä näitä näin osaa yhdistää. Vähän purkamista, ja tällä kertaa ompelin ensin hihat kiinni yläosaan, sitten vasta hihojen sivusaumat. Takapuolelta hihat myös jäivät vähän pussille, mutta no, sopii ainakin blogin nimeen. ;)

Alunalkujaan tein tämän koon 40 kaavalla, ja siltikin jännitti, että tuleeko tästä tarpeeksi iso (jännä juttu, että ommellessa saa aina valita tavallisesti käyttämäänsä kokonumeroa isomman, neuletöissä taas usein tuntuvat koot olevan tosi reiluja). Jotenkin tästä sitten tulikin liian iso, ja kavensin tätä muutamalla sentillä. Taisi kuitenkin lähteä sentti-pari liikaa, mutta eipä se haittaa kun laihtua tässä on muutenkin tarkoitus. 

Malliltaan tästä tuli mielestäni tosi kiva, ja pitänee joskus tehdä tämä (tai melkein samanlainen) trikookankaastakin. Tätä lakanakankaista kun pitää silittää, ja kuten kuvastakin näkyy, mun silitysraudan käyttöni on yleensä sarjaa "suorista yksi ryppy ja tee samalla kaksi uutta". Vekinkin menin näköjään silittämään vinoon...
6 kommenttia:

 1. Tosi kiva eikä kyllä näytä yhtään lakanalta :') Ainakaan tommonen värillinen, et veikkaan et jos mä noita nukkaantuneita vaaleensinisiä käyttäisin ni ois vähä eri asia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo, vois olla vähän eri asia :D Mä veikkaan, että tätä lakanaa on ehkä käytetty joku 5 kertaa jos sitäkään, niin ei kauheesti ole päässyt kulumaan. :')

   Poista
 2. Hauska lukea noita ompeluselostuksia. Niin tämä työ kuin seuraavana ollut toppikin. Minullakin on tapana leikata aina silloin tällöin vain summamutikassa jonkun toisen vaatteen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä selostuksista ainakin saa vinkkiä siitä, että mikä kaikki voi mennä pieleen. ;) Ei vaan, mokaamallahan sitä oppii.

   Summamutikassa leikkaaminen onkin mukavaa puuhaa! Jos niin voisi enemmänkin toimia, tulisi varmaan ommeltuakin enemmän. Kaavojen leikkaaminen on ehdoton inhokkipuuhani käsitöissä.

   Poista
  2. Olen ehdottomasti samaa mieltä noista kaavoista. Kun ompeluinto iskee, on tylsää ruveta jotain kaavoja ensin piirtelemään ja leikkelemään. Pitäis päästä heti asiaan, eli kankaisiin.

   Poista
  3. Saati jos kyseessä on vielä jonkun lehden kaava, missä on monta työtä samalla arkilla, niin huh!

   Poista