sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Sininen neuletoppi


Heti perään valmistui toinen neuletoppi. Tykkään tästä enemmän kuin tuosta oranssista, sillä sininen on enemmän mun värini ja tämä mallikin on kivempi. 

Ohje on peräisin Novitan syksy 2009 -lehdestä. Ohjeessa on käytetty Novitan Puro-lankaa, mutta tein tämän Cewecin Silver Dreamillä. Silver Dream on ohuempaa kuin tuo Puro, joten valitsin kahta kokoa isomman ohjeen kuin tavallisesti. Ehkä olisin voinut tehdä tämän jopa vieläkin isommassa koossa, mutta todella tyytyväinen olen kyllä nytkin lopputulokseen. Tein tämän myös tuplasti pidempänä kuin lehden ohjeessa. 

Vähän jänskätti langan söpöydestä johtuen, että näyttääkö lopputulos jättimäiseltä vauvanpaidalta, mutta juuri passelihan tästä tuli. Tämä taitaakin olla ensimmäinen oma neuletyöni (poislukien pipot, sukat ynnä muut pienemmät jutut), jota tulee oikeasti käytettyä tosi paljon. 


Periaatteessa tämä toppi on vain pitkä tuubi, jossa on aukot käsille. Lisäyksiä tai kavennuksiakaan ei tehty paitsi kauluksen kohdalla yhden ainokaisen kerroksen aikana.


Lisäysten kohdalle jäi vähän nolot reiät, mutta onneksi ne jäävät kauluksen alle piiloon. 

 Toppi päällä.

Lankaa meni kaksi kerää, ja vielä kolme samanlaista jäi kaappiin odottamaan seuraavaa työtä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti